Vacature Trainers

Trainers in Dordrecht

Trainers/ Facilitators flexpool Projecten en Programma's

|

Copy Link

Wil jij deel uitmaken van ons dynamische team bij het Kennis- en expertisecentrum voor projecten en programma's in de regio Drechtsteden? Sluit je aan als trainer of facilitator en help mee om ambtenaren te trainen en werksessies te begeleiden voor een effectievere lokale overheid!

Waar kom je te werken?

Dordrecht is een stad vol ambities. De stad heeft een roemrijk verleden én grootse plannen voor de toekomst. Er ligt een ambitieus politiek akkoord om het verschil te maken voor onze inwoners en ondernemers. Voor een sterke en groene stad, met meer betaalbare en energiezuinige woningen, een krachtige economie en gelijke kansen voor iedereen. Een veilige, leefbare en levendige stad om in te wonen en te werken.

De gemeentelijke organisatie van Dordrecht bestaat uit verschillende clusters. In het cluster Management en Ondersteuning werken drie teams op vergelijkbare wijze aan projecten en programma's. Dit zijn de teams Programmamanagement, Projectmanagement en Projectsecretariaat. Gezamenlijk noemen we deze drie teams het Intergemeentelijk Project Management (IPM).

Wat ga je doen?

Vanuit het Kennis- en expertisecentrum voor projecten en programma's voor de gemeente Dordrecht en de hele regio Drechtsteden geven we trainingen op ons vakgebied aan ambtenaren van de gemeenten in de regio. Ook zetten we facilitators in om een diversiteit aan werksessies binnen projecten en programma's te begeleiden. We kunnen momenteel met onze trainers en facilitators niet voldoen aan de vraag en zijn daarom op zoek naar versterking. We willen een flexibele schil van enthousiaste trainers en facilitators om ons heen organiseren, die we kunnen benaderen wanneer er een vraag is.
Toelichting op de trainingen
Op dit moment geven we de volgende trainingen:

 • Projectmatig creëren
  Voor de trainingen op dit vakgebied baseren wij ons op het boek Projectmatig creëren 2.0.
 • Opdrachtgeverschap
  De trainingen op dit vakgebied zijn gebaseerd op het intern opdrachtgeverschap of projectopdrachtgeverschap, zoals beschreven in het boek 'Opdrachtgeverschap in negen paradigma's.
 • Programmamanagement

Voor deze genoemde trainingen ligt het trainingsaanbod klaar en is het de bedoeling dat de trainers dit ook gebruiken. Voor programmamanagement kan het aanbod in overleg verder worden ontwikkeld.


Toelichting op de te begeleiden werksessies
We maken onderscheid tussen de volgende sessies:

* We werken aan projecten volgens de methode projectmatig creëren. Op basis van deze methode zijn dan ook de werkvormen in de sessies opgebouwd.


Inhoud en omvang
We zijn op zoek naar een aantal trainers en facilitators die onderdeel willen zijn van onze flexibele schil. De opdracht is onderverdeeld in verschillende onderdelen op basis van bovengenoemde trainingen en sessies. Bij uw inschrijving kunt u aangeven voor welke onderdelen u ons wilt komen versterken.

Deelname aan onze flexibele schil heeft een looptijd van vier jaar, ingaande op 1 mei 2024. Ieder jaar publiceren we deze uitvraag opnieuw. Zo ontstaat de mogelijkheid voor nieuwe trainers en facilitators om zich aan te melden en voor ons om nieuwe trainingen en sessies toe te voegen.

De daadwerkelijke inzet is afhankelijk van het aantal aanvragen, de beschikbaarheid van onze interne facilitators en trainers en de beschikbaarheid van de inschrijver.

Bij een aanvraag kijken we eerst of we een interne trainer of facilitator kunnen inzetten. Als dat niet het geval is, benaderen we onze flexibele schil. We selecteren dan op basis van:

Dagdeeltarief
(bandbreedte van 20 euro)

3

Dagdeeltarief
(bandbreedte van 20 euro)

Roulatie

Dit betekent dat we bij een aanvraag eerst kijken of er een uniek specialisme nodig is voor deze vraag en wie uit deze pool dit unieke specialisme heeft. Dan kijken we bij trainingen wie er beschikbaar is op de gevraagde data. Bij de begeleiding van sessies is dat minder aan de orde, omdat de facilitator zelf een datum met de opdrachtgever kan afstemmen. Daarna selecteren we op basis van het laagste dagdeeltarief, met een bandbreedte van 20 euro. Bij gelijke tarieven selecteren we op basis van roulatie.

Bij ontevredenheid over de prestatie (aan de hand van ingevulde evaluaties door deelnemers en/of opdrachtgevers) behouden wij ons het recht voor om eerder dan na vier jaar afscheid te nemen van elkaar.

Wat neem je mee?

 • U heeft een inschrijving bij de Kamer van Koophandel of bent bereid deze aan te vragen. Als u onderdeel uitmaakt van een bv of stichting gaat het om de KVK van deze organisatievorm.
 • Er is geen eis aan de organisatievorm van waaruit u zich inschrijft. U mag zich inschrijven als zelfstandige, maar ook vanuit een stichting, b.v. of vanuit een andere gemeentelijke organisatie. Een vereiste is wel dat een vaste persoon aan onze flexibele schil wordt toegevoegd en er geen mogelijkheid bestaat tot uitwisselbaarheid van personen.
 • U heeft aantoonbare ervaring met de werkzaamheden waarvoor u zich aanmeldt.
 • U kunt twee positieve referenties overleggen
 • U werkt of heeft als ambtenaar gewerkt in een gemeentelijke organisatie (maar bent nu geen ambtenaar bij de Drechtsteden)
  OF
  U bent een expert of duidelijk onderscheidend op het vakgebied met een landelijk bereik (bijvoorbeeld door publicaties).

Wat bieden we jou?

Vergoeding op basis van gemaakte uren.

We vragen u het ingevulde inschrijfformulier vóór 25 maart te mailen naar . We kijken dan of u aan de vereisten voldoet. Mogelijk nodigen we u nog uit voor een nadere kennismaking en toelichting.

Heeft u vragen over deze uitvraag? Neem contact op met Edwin van Dieën ) of Manon Trompetter )Functie:trainer
Startdatum:03-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Zwijndrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zwijndrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Trainers Gemeente Dordrecht 03-03-2024

Bekijk ook andere vacatures