Vacature Cliënten Vertrouwenspersoon

Cliënten Vertrouwenspersoon in Dordrecht

Zorgbelang inclusief

Cliënten Vertrouwenspersoon

Hybride, 28-32 uur per week

 • Cliënten Vertrouwenspersoon in het gebied tussen Dordrecht en Tiel

Het werkveld & de functie

Staat voor jou de vraag van de cliënt centraal? Vind je het belangrijk je eigen beslissingen te nemen en dat cliënten dat ook doen? Ben je onderzoekend, ondernemend en creatief? Heb je kennis van de doelgroep en/of ben je juridisch onderlegd en ben je bereid om je te verdiepen in de Wet zorg en dwang tijdens werktijd? Dan hebben wij een waardevolle functie voor jou!

Als Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang (CVP Wzd) maak je onderdeel uit van het team CVP Wzd van Adviespunt Zorgbelang , een afdeling van Zorgbelang Inclusief. Het team CVP Wzd is een divers, leuk en professioneel team van collega's met diverse achtergronden uit zorg of juridische wet- en regelgeving. We zijn regionaal georganiseerd en komen eens per maand in Arnhem op kantoor bij elkaar. Verder zijn wij veel op pad, maar houden online of op onze kantoren in Rotterdam of Arnhem contact met elkaar. Zorgbelang Inclusief is een groeiende en onafhankelijke organisatie die zich inzet voor een leefbare en zorgzame samenleving waarin iedereen mee kan doen.

De Wet zorg en dwang (Wzd) is sinds 1 januari 2020 van kracht. Deze wet houdt in dat mensen met een verstandelijke of psychogeriatrische beperking, die onvrijwillige zorg (gaan) ontvangen, een beroep kunnen doen op onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersonen.

Wat ga je doen?

Als Cliëntenvertrouwenspersoon Wzd ondersteun je cliënten als er sprake is van onvrijwillige zorg en bij onvrede of klachten rond de zorg, opname of verblijf in een zorginstelling. Je zet de belangen van de cliënten en hun vertegenwoordigers voorop. Iedere cliënt, elke vraag of probleem is uniek en vraagt om een oplossing op maat. Regelmatig geef je advies, informatie en voorlichting. Daarnaast bezoek je proactief zorginstellingen waar cliënten verblijven om samen met elkaar in gesprek te gaan. Je signaleert knelpunten in de rechten van de cliënt en pakt dit proactief op richting zorgaanbieder. Je bent onafhankelijk, luistert onbevooroordeeld en je draagt bij aan de rechtspositie van de cliënt.

In deze afwisselende functie is geen dag hetzelfde. Het ene moment ben je met een cliënt en haar/zijn vertegenwoordiger in gesprek met de zorgaanbieder, dan weer evalueer je de samenwerking, kwesties en signalen binnen een organisatie met een bestuurder of je geeft voorlichting over je functie aan wettelijk vertegenwoordigers. Ook leg je locatiebezoeken af om de zichtbaarheid en beschikbaarheid van de Cliëntenvertrouwenspersoon Wzd te vergroten.

Wie ben je?

Je bent een betrokken persoon, die zich graag inzet voor de belangen van cliënten in de zorg. Je herkent jezelf in de volgende beschrijving:

 • Zelfredzaam, daadkrachtig en eigen verantwoordelijkheid nemend : Je beheert je eigen agenda, jij voert de regie, je zet je in voor de cliënt
 • Communicatief sterk, flexibel en diplomatiek : Je schakelt tussen diverse contacten, je staat naast de cliënt en komt op voor zijn/haar belangen
 • Onderzoekend, kritisch en onbevooroordeeld : Je onderzoekt de vraag van de cliënt en geeft onafhankelijk reactie, advies en eventueel ondersteuning op basis van je kennis, kunde en inzicht
 • Nieuwsgierig, creatief en open om te leren en van perspectief te veranderen: Je biedt ondersteuning op maat en je bent bereid om je bij te laten scholen over Wzd

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je beschikt over:

 • Minimaal hbo denk- en werkniveau
 • Rijbewijs en eigen auto
 • Woonadres in het gebied tussen Dordrecht en Tiel (boven de rivieren), omdat de werkzaamheden voornamelijk daar plaatsvinden
 • Beschikbaarheid van minimaal 28 en liefst 32 uur per week

Wat bieden wij jou?

In deze functie vind je:

 • Impactvol werk met veel vrijheid , uitdagingen en afwisseling
 • Ontwikkeling: je volgt de post-hbo-opleidingCliëntenvertrouwenspersoon Wzd in werktijd en op kosten van je werkgever
 • Een leuk team , binnen een betrokken en onafhankelijke organisatie
 • Flexibele werktijden : je beheert je eigen agenda, je reist binnen werktijd
 • Flexibele werkplekken : vanuit huis, bij cliënten in jouw regio en op onze kantoren in Arnhem en Rotterdam
 • Goede salariëring : schaal 8 met een salaris van €3.191 tot €4.547 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36u/week)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een individueel keuze- en loopbaanbudget, zekerheid van CAO Sociaal Werk

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan jouw sollicitatie met CV en motivatie naar t.a.v. , Adviespunt Cliëntenvertrouwenspersoon Wzd tot uiterlijk zondag 17 maart . Vanaf maandag 18 maart is de vacature gesloten. Wij streven ernaar om je tot uiterlijk donderdag 21 maart te laten weten of je wordt uitgenodigd op gesprek.

Er zijn twee gespreksrondes op onze locatie in Arnhem gepland. De data volgen nog.

Zorgbelang InclusiefFunctie:cliënten vertrouwenspersoon
Startdatum:02-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3191 – 4547
Uren per week:28 – 32

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Zwijndrechtkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zwijndrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Cliënten Vertrouwenspersoon Zorgbelang Inclusief 02-03-2024

Bekijk ook andere vacatures