Adviseur Informatiebeveiliging Douane
Heb jij een passie voor informatiebeveiliging en ben je op veel markten thuis op dit gebied? Wil jij de Douane helpen met het weerbaar houden van onze informatiesystemen tegen cyberdreigingen en deze blijvend laten voldoen aan wet- en regelgeving? Sluit dan aan en ontdek de wereld van informatiebeveiliging binnen de Douane! Draag bij aan de cyberweerbaarheid van de Douane en daarmee de veiligheid van Nederland.
Dit doe je bij de Douane
Als adviseur informatiebeveiliging werk je nauw samen met de CISO en de andere adviseurs in het team. Je werkt actief mee in het verder ontwikkelen van het informatiebeveiligingsbeleid en de kaders en brengt hier meer structuur aan voor de stakeholders zoals business owners, ontwikkelaars en directie. Je adviseert over de wijze waarop het beleid gerealiseerd kan worden en zorgt ervoor dat er voldoende concrete handvatten beschikbaar komen. Je helpt mee in de coördinatie van de implementatie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) en de informatiebeveiligingsaspecten van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en Wet politiegegevens (Wpg).
Daar waar nodig zorg je voor de verdere inrichting van de administratie en verantwoordingsprocessen, zodat we beter kunnen monitoren of het beleid Douanebreed wordt nageleefd en of het effectief is. Je brengt de plan-do-check-act cyclus verder beter op orde en zorgt voor meer inzicht in de stand van zaken van de beveiligingsmaatregelen en de risico's die douane hiermee loopt. Op deze manier stel je onze directie beter in staat te sturen op de informatiebeveiligingsrisico's.
Een bijzondere baan, omdat...
"De Douane ontwikkelt zich in de digitalisering van haar processen en daarbij wordt er volop gebruik gemaakt van moderne technologieën.
In deze steeds complexere omgeving werken we samen met allerlei rollen en partijen aan de cyberweerbaarheid van de Douane.
Unieke kans en uitdagend werk waar er ook volop kansen zijn voor persoonlijke groei." Willem, adviseur Informatiebeveiliging
Wanneer past deze baan bij je?
De afdeling - Douane Landelijk kantoor
De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. De Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Hieronder valt een breed scala aan taken op het terrein van veiligheid, milieu, flora en fauna, gezondheid en cultuur. Én de Douane draagt bij aan het versterken van de concurrentiepositie van Nederland en de EU door toe te zien op de naleving van Europese maatregelen voor marktordening en te zorgen voor een snelle en goede douaneafhandeling, resulterend in zo min mogelijk oponthoud en lage administratieve lasten.
De organisatie - Douane
Het werkterrein van de Douane is opgedeeld in 8 regiokantoren, het Douane Landelijk Kantoor (DLK) en een drietal landelijke onderdelen. De regiokantoren bevinden zich in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Groningen, Arnhem en Eindhoven en twee op de luchthaven Schiphol. Het Douane Landelijk Kantoor (DLK) in Rotterdam ziet toe op eenheid van beleid en uitvoering op het gebied van handhavingsbeleid, operaties, financiën en control, informatiemanagement en bedrijfsvoering en bewaakt de samenhang binnen Douane Nederland. Het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC) stuurt de handhaving aan op basis van risicobeheersing. Douane Centrale Processen (DCP) beheert vanuit Apeldoorn de douanesystemen en zorgt voor geautomatiseerde ondersteuning van de heffings- en inningsprocessen van de Douane en de Douane Landelijke Service Organisatie (DLSO) levert producten en diensten op het bedrijfsvoeringsterrein aan de douanekantoren.
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.
Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.
De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.
De Douane zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.
Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.
Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.
Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.
Solliciteren bij de Douane
Het sollicitatietraject bij de Douane loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.
Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.
Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.
We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.
Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.
We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.
Neem contact op met Anastasia Setyowati, plv CISO
Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau
Schaal 12
Functie: | adviseur informatiebeveiliging douane |
Startdatum: | 02-06-2024 |
Ervaring: | Ervaren |
Educatielevel: | WO |
Contracttype: | Vast |
Salaris: | 4278 – 6320 |
Uren per week: | 32 – 36 |
Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.
Deel de vacature:
Redactie Zwijndrechtkrant
Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zwijndrechtkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!
Altijd op de hoogte van het laatste nieuws in gemeente Zwijndrecht via Zwijndrechtkrant.nl.
Vind woningen, vacatures, bekijk 112 meldingen en zie wanneer evenementen plaatsvinden op Zwijndrechtkrant.nl.
© Zwijndrechtkrant.nl is een merk van Krant.News Regionale nieuws groep.